Sista kvällen i Ubud…

… tillbringade vi på en restaurang i centrum som vi fått tips om av australiensarna vi träffade tidigare idag. Ett jättefint ställe där innergården var ett risfält. Soft musik, god mat och utmärkt service. Här i Bali så repeterar de allt man beställer  ” I will repeet” åsså repeterar de vår beställning, detta gäller även på hotellet, ja över allt, oavsett om det är frukost, middag eller ett glas vatten man beställer. Allt fört att det skall bli rätt och så att gästen inte kan klaga.

Ubud är verkligen en trevlig, liten stad. Här finns allt, många museum, yogaklasser, konstkurser, designerbutiker, mängder av bra restauranger, mängder av jättefina boenden, landsbygden runt knuten, risfält, vattenfall och mycket mer. Vi har inte alls hunnit se och göra allt som finns. Värt ett besök till. Just nu är det lågsäsong och det är nu man ska besöka Ubud, annars är det alldeles för mycket folk. I morgon åker vi till vårt nästa stopp, Menjangan. En nationalpark i norra Bali vid havet. Man måste åka den sista sträckan med båt, det är djungel, apor, rådjur och vilda grisar. Det finns endast vårt hotell där så vi kommer vara isolerade. I Menjangan utför man Yoga, snorklar och vandrar i nationalparken.

 

Om man vill kan man sitta ute i risfältet och äta middag

 

Fiskdamm

 

Mysigt och frodigt, mörkret faller på

 

Calle beställde ris och anka, mycket gott. När vi börjat äta så kom servitrisen och frågade om allt var till sin belåtenhet, det var det. De kommer alltid och frågar det. Men sen vände hon sig direkt till Calle och frågade ”Excuse me sir, Do you need a spoon to eat with?” Tyckte hon att Calle hade svårrt hantera  kniv och gaffel? Vi vet inte.

 

Tillbaka på hotellet går Calle in i vårt badrum. Han är tillbaka!!! Denna gång sitter han på vår duschkabin, på glaset. Den är jättestor minst 10 centimeter mellan benspetsarna. Jag hoppade in i badkaret igen, vi ringde receptionen och bad om hjälp med en stor spindel i vårt badrum. ”Ok, I will repeet;: Ni har en stor spindel i badrummet . Vi kommer”

 

När jag sitter på vår altan och skrivet detta inlägg hör jag plötsligt något flaxande ljud. Är det en fågel? Jag tittar upp och ser en jätte, jättestor flygande skalbagge. Minst 10 centimeter mellan vingarna! Jag springer in men måste ju gå ut igen för att hämta mina grejer. Då har den kraschat på golvet, upp och ner. Där får den ligga!

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Sista kvällen i Ubud…

  1. Det ser ju trevligt ut där. Grönt och fint. Bara spindlar och småkryp är jobbiga? Fick ni reda på vad sort spindeln var?? Väntar på nya bilder från er nya hållplats. Du skrev det var isolerat. Hoppas ni kan höra av er.

  2. ”Ok I Will repeat! ? Var ju jättekul. Speciellt med spindeln. (Smart också) men kul att en grej. Komiskt skrivet!

    Tar väldigt lång tid att ladda upp bilderna dock. Ni ser ut att ha det bra! Här är det närmare -25 i Kiruna C. Snart en veckas tid. Driftstörningar lite här och där. Post nord tekniska verken sophämtning, värme. Men löste säkringen! Och spindlarna håller sig borta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *