Nusa bay Menjangan

Vi hyrde en privat taxi för att ta oss nordväst genom Bali, 14 mil. Det är lååångt säger alla. För oss är det som att köra till Gällivare  och två mil till. Men här är vägarna smal, kurviga och fulla medd moppar, bilar, hundar och gud vet allt. De 14 milen tog 4 timmar utan stopp. Vår chaufför, som körde lugnt och säkert, tog inlandsvägen. Den går upp bland bergen, där var det svalare, dimmigt och spöregnade. Sista delen går längs norra kusten. Det är inte så många turistställen här. Vi ska till en hamn där en båt väntar för att ta oss till halvön Nusa bay Menjangan. Dit vi ska finns inga vägar utan man måste åka båt i 20 minuter.  Väl framme vid hamnen möttes vi av ett väldigt ruffigt ställe. Vi hade två och en halv timme att vänta på vår båt. Det fanns ett matställe som sannolikt ger oss Bali- belly, men inga alternativ finns så vi chansade. Stekt ris med kyckling och en kall öl.

Hotellet hade fått besked att vi anlänt tidigt till hamnen då de skickade en båt som hämtade oss före tidtabell. På båten var det vi och lokalbefolkningen. Det är ju regnperioden  här så havet var ganska stormigt, vi är glada för att vi tränat oss på norska havet och att ingen av oss har anlag för sjösjuka.

Vi anlände säkra men helt nedstänkta av saltvatten. Nusa bay Menjangan ligger i en nationalpark,  en fin resort med vilda hjortar och apor. Eftersom  det inte finns någon väg hit transporteras allt med båt, människor, mat, och allt annat man behöver. Resorten och rummet är fint (men inte lika fint som det i Ubud), väldigt avslappnande och stränderna är öde, inga försäljare och inga butiker.  Däremot hjortar, apor och grisar på området. Hotellet har en restaurang, thats it.

Men det är just därför  vi åkt hit. Här ska vi snorkla  och vandra i nationalparken. Hotellet  varnar för aporna på hotellområdet; de svarta är snälla, de gråa är aggressiva.

Bali-belli? Nej, inte än. Det var jättegott.

 

Vi överlevde

Vår kapten

 

Personalen tar emot en vid bryggan

 

    Vi har stranden för oss själva

 

Receptionen

 

Området

 

Området

 

Utsikt från restaurangen

 

Hjort som försöker gömma sig

 

Sängen

2 thoughts on “Nusa bay Menjangan

  1. Fint, mycket vackert. Vad skönt att få vara själva på ett ställe. Akta er för de svarta aporna eller var det de grå?? Ni hade väl flytväst på??? Ni är verkligen på stort äventyr!Spännande!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *